sinopsis

Kulturni projekt LONČARJEV PLES je večmedijska prireditev, ki nastaja na osnovi osebne izpovedi lončarja Igorja Bahorja. 

Mojster pravi:

Delo na lončarskem vretenu imam preprosto povedano rad. Med delom padem v stanje rahle odmaknjenosti in popolne koncentracije. To je stanje, ko sem skoraj nedojemljiv za zunanje dražljaje. Takrat v sebi  zaznam popolno prebujenje vseh svojih čutil. Drobne nepravilnosti, sledi prstov in orodij določijo nastajajočemu izdelku ritem in frekvenco ki jo razumem in čutim kot glasbo in ples. Doživljam ga kot vrtiljak občutenj, asociacij, doživetij.

Živimo v času, ki je vse bolj in bolj prežet z ravnodušnostjo in rivalstvom, v času ko moralne vrednote bledijo v senci minljivosti materialnih vrednot. Zato je toliko bolj težko pripovedovati o nečem tako preprostem kot so občutki. Po drugi strani pa je, prav zaradi tega, prikazati občutenje in govoriti o občutkih  poseben izziv.

 Kaj vidim?     Kaj slišim?     Kaj vonjam?     Kaj okusim?     Kaj otipam?

 V odgovorih na ta vprašanja, se približam višjemu razumevanju, notranja misel prebudi intuicijo… šesti čut. To doživetje, zlitje vseh petih zaznavanj hkrati je bistvo projekta, cilj dogodka. Končni izdelek ni najpomembnejši, ker je le še eden, zadnji element v ciklu dogajanja. Pravo zadovoljstvo in izpolnitev doživljam samo hodeč in čuteč na poti nastajanja novih in novih izzivov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja